Novinky - Pán Koláčik

DOMOV           O NÁS           NAŠA PONUKA           RECEPTY           KDE NÁS NÁJDETE           KONTAKT  
0,00 €

Z našej kuchyne


späť

Tiramisu

Dnes Vám prinášame na slnečnú nedeľu závan Talianska v podobe domáceho Tiramisu. O to, z ktorej časti Talianska pochádza sú bitky doteraz, a tým pádom je aj viacero druhov receptov.

Najdôležitejšie je nebáť sa, pretože príprava Tiramisu je jednoduchá. 

Čo potrebujete:

300 g mascarpone

160 g práškového cukru

5 vajec

vanilka (najlepšie vanilkový lusk)

250 ml silnej kávy

likér Amaretto (ale môže byť aj koňak, Marsala...)

kakao alebo najemno postrúhaná čokoláda

podlhovasté piškóty

Postup:

Vyšľaháme žĺtky s cukrom do penista. Hmota musí byť úplne nadýchaná. Pridáme mascarpone a vanilku. Na záver opatrne pridáme vyšľahaný sneh z bielkov. Tu pred snehom z bielkov je možné pridať aj tuho vyšľahanú šlahačku - zmes bude ešte jemnejšia a nadýchanejšia.

Do kávy zmiešanej s Amarettom namáčame piškóty, ktoré kladieme na dno nádoby, na to dáme vrstvu vyšľahanej hmoty, posypeme kakaom alebo čokoládou a zopakujeme ešte raz. Pozor na piškóty, nemali by byť namočené úplne, ale iba jemne, aby ste ich nemali príliš rozmočené.

A potom už iba nechať odstáť pár hodín v chladničke. Dobrú chuť:-)

Na záver: My zvykneme namiesto piškótov používť aj vlastný pečený "piškót", ktorý je vláčnejší. Recept na dva druhy piškótového cesta nabudúce.

Peknú nedeľu.